Home / Sve vijesti / Ekonomija / Koliko dugujete za porez sada možete proveriti samo jednim klikom

Koliko dugujete za porez sada možete proveriti samo jednim klikom

Građanima, privredi i državi informacije o porezu na imovinu, drugim javnim prihodima i matičnim knjigama od danas će biti dostupni na “klik”.
Zahvaljujući jedinstvenom informacionom sistemu građanima i privredi biće omogućeno elektronsko podnošenje poreske prijave za utvrđivanje poreza na imovinu i uvid u celokupnu imovinu koju imaju širom Srbije.
“Praktično je lokalna poreska administracija povezana s državnim Data centrom i napravljen je informacioni sistem koji građanima i privredi omogućuje da preko jednog portala vide sve svoje poreske obaveze i podnesu poresku prijavu koja je vezana za imovinu”, rekao je Tanjugu direktor Kancelarije za IT i Elektronsku upravu Mihailo Jovanović.
Kako je naveo, rezultat Elektronske uprave je da se centralizuju različite baze podataka 145 lokalnih samouprava.
On je dodao da novi Jedinstveni informacioni sistem, koji je smešten u Državni data centar centralizacijom podataka građanima i privredi omogućavada na portalu Jedinstvenog informacionog sistema LPA vide sve svoje poreske obaveze na teritoriji Republike Srbije, kao i da elektronskim putem podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.
Pogodnost elektronskog podnošenja prijave za utvrđivanje poreza na imovinu će naročito značiti pravnim licima koji moraju svake godine da ponavljaju ovaj postupak.