Home / Društvo / “Merhamet” povodom Božića podijelio pakete za 30 pravoslavnih porodica u Mostaru

“Merhamet” povodom Božića podijelio pakete za 30 pravoslavnih porodica u Mostaru

Povodom velikog pravoslavnog praznika Božića, HO “Merhamet” podijelio je pakete pomoći za sve socijalno ugrožene pravoslavne porodice u Mostaru i njihovu djecu.

Pakete je sa svojim saradnicima uručio predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac koji ističe da je cilj ljudima slabijeg imovinskog stanja omogućiti da svečanije dočekaju Božić sa svojim porodicama.

“Mi smo danas dostavili u Mostar 30 paketa za socijalno ugrožene porodice. To su prehrambeni paketi. Tu je i 45 paketića za djecu“, kaže Vrbanjac.

On navodi da je ovo nova donacija nakon posjete Bihaću pred katolički Božić gdje su također donirali prehrambene pakete i paketiće za djecu.

“Ovaj put smo odlučili da to bude Mostar i pravoslavni Božić. Dovezli smo pomoć koja će nadamo se biti od pomoći ljudima slabijeg imovinskog stanja da dočekaju praznik sa svojim porodicama malo svečanije“, ističe Vrbanjac za AA.

Boris Antelj iz humanitarnog društva “Dobrotvor” koje djeluje pri pravoslavnoj crkvi u Mostaru naglašava da je današnja pomoć “Merhameta” veoma značajna za praksu dijeljenja humanitarnih paketa porodicama s područja Mostara koje su u potrebi.

“Zahvaljujemo se Merhametu što je nama pomogao u ovim danima. Ovo je naša tradicionalna praksa dijeljenja paketa i mi se nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju sa Merhametom“, zaključio je Antelj.

Boro Dukić/ASinfo.info, Anadolija