Home / Sve vijesti / Kultura / Miki Manojlović: Protest opozicije uzaludan, i sada će umetnici biti iskorišćeni

Miki Manojlović: Protest opozicije uzaludan, i sada će umetnici biti iskorišćeni

Proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović izjavio je za Dojče vele da današnja opozicija nema program i da se ne bi ljutio ako bi Srbija priznala Kosovo.
“Ja ne bih bio ljut da Srbija prizna Kosovo. Mislim da sa svim greškama koje su pravljene u poslednjih 110 godina sa srpske strane prema Albancima i obratno, sa svim albanskim i srpskim slabostima, politika nasilja nikad ne dovodi ni do čega”, rekao je Manojlović za Dojče vele.
Upitan o političkom angažmanu glumaca i umetnika generalno, Manojlović je rekao da oni jesu “politički umešani”.
“Za politiku su potrebni mnogi darovi, a glumci, ako su inteligentni – a ima i takvih, ne mnogo, ali ih ima – su pre svega senzibilni. Oni vide kada se nešto događa. Međutim glumci, i ne samo glumci nego i umetnici, su i impulsivna bića, ali politički deluju nezrelo. Glumci su na početku prepoznatljivi i zato su svi bili iskorišćeni. Devedesete pa kasnije. Sve partije su iskoristile umetnike”, kazao je Manojlović.
Prema njegovom mišljenju, današnja opozicija nema program i njen protest je uzaludan.
” Ne želim ništa mnogo da kažem ali: opozicija sada, ona nema program. Tako da je njihov protest uzaludan. Oni protestuju zbog 31-ne stvari”, zaključio je.