Home / Sve vijesti / Sport / Fudbal / “Nemačka iz drugog i Srbija iz trećeg šešira bi nam otežali posao”

“Nemačka iz drugog i Srbija iz trećeg šešira bi nam otežali posao”

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da će njegova ekipa biti motivisana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, iako je izbegla “zvučna imena” u grupi.
On je istakao da kod nekih manjih država, kada igraju protiv jačih, motivacije uvek ima na pretek.
Engleski selektor je rekao da očekuje uzbudljivih narednih 18 meseci, a Englezi očekuju lak prolaz do EP, tim pre što će neke utakmice biti igrane i na Vembliju.
“Moramo da budemo jako motivisani. Mi smo jedan od domaćina i moramo da osiguramo mesto. Bilo je nekih ekipa, Nemačka u drugom šeširu i Srbija u trećem, koji bi nam otežali grupu, ali dovoljno sam u reprezentaciji da znam da za utakmice na gostovanjima, gde će biti neverovatnih atmosfera i protivnici veoma motivisani, moramo da se pripremimo na pravi način, fizički i psihički”, rekao je Sautgejt, preneli su britanski mediji.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, Engleska će igrati u Grupi A sa Češkom, Bugarskom, Crnom Gorom i Kosovom.
Utakmice na Evropskom prvenstvu igraće se u 12 različitih gradova, a polufinala i finale na programu su na londonskom Vembliju. Sautgejt je rekao da je to sjajna stvar.
“To je retka prilika za svakog igrača, da u svojoj zemlji igra veliki turnir. Biće ovo uzbuljivih 18 meseci”, dodao je Sautgejt.