Home / Društvo / Obnavljanje rada „Sazvorja“ – časopisa za društvena pitanja, kulturu i umjetnost

Obnavljanje rada „Sazvorja“ – časopisa za društvena pitanja, kulturu i umjetnost

U Zvorniku bi uskoro trebao da bude priređen prvi broj časopisa za društvena pitanja, kulturu i umjetnost „Sazvorja“, a ideju o njegovom pokretanju dao je profesor filozofije Stanislav Tomić. Ovaj prosvjetni i kulturni radnik, organizator, što samostalno što institucionalno, niza kulturnih i humanitarnih manifestacija kaže da je cilj „Sazvorja“ da dokumentuje društveni i kulturni život Zvornika.

 – Zvornik već dugo godina nema štampani medij. Njegov društveni i kulturni život prijeti da ostane nedokumentovan na valjan način – navodi Tomić i dodaje da je časopis ranije osnovan u Zvorniku, a sada žele da obnove njegov rad.

– Dana, 18. marta 1974. godine u Zvorniku je počeo da izlazi list mladih za društvena pitanja, kulturu i umjetnost pod nazivom „Sazvorja“. Glavni i odgovorni urednik bio je Aljoša Musić, a redakciju su činili: Vojo Jovičić, Rabija Metović, Zvonko Tarle i Jovan Marković. Cilj je da obnovimo rad „Sazvorja“, nastavimo prekinutu tradiciju i istovremeno Zvorniku vratimo štampani medij – rekao je Tomić.

On je ovom prilikom pozvao sve zainteresovane na saradnju.

 – Pozivam sve zainteresovane autore koji žele da objavljuju svoje radove, ali i one koji žele da postanu dio redakcije, da svoje priloge i biografije šalju na mejl adresu: casopissazvorja@gmail.com. Svaki prijedlog je dobrodošao. Pored informativnog dijela časopisa, poziv je otvoren i za sve vrste stvaralaštva, od književnosti do fotografije. Takođe, planiran je prostor i za eventualne eseje, umjetničku kritiku i prikaze – istakao je Tomić.

(infobirac.net)