Home / Sve vijesti / Sport / Košarka / Partizan od katastrofe do egala – Nidam i Monako slavili u Beogradu

Partizan od katastrofe do egala – Nidam i Monako slavili u Beogradu

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa na domaćem parketu od strane Monaka rezultatom 72:68.
Partizan je odigrao loš meč od samog početka pa sve do kraja i ni u jednom trenutku nije izgledao na onu ekipu koja je u prethodnoj rundi “razbila” Albu u Beogradu.
Monako nije odigrao preterano dobar duel ali je bio znatno bolji od protivnika i igrao koliko mu je bilo potrebno kako bi razlika konstantno rasla i već sredinom treće četvrtine došla do skoro 20 poena.
Partizan je imao kakve-takve šanse da potencijalno zakomplikuje posao Monaku ali svaki put kada su imali šansu da naprave neku seriju ispadali su u odbarni ili promašivali šuteve u napadu, tako da nikakve neizvesnosti nije bilo, iako je sjajan posao pri kraju radio Aleksej Nikolić.
Najefikasniji kod pobednika bio je Džerod Džouns sa 16 poena. Pratili su ga Pol Lakomb sa 12, Erik Bakner sa 11 i Derik Nidam sa 10, koji je bio i “meč viner”.
U domaćem sastavu Aleksej Nikolić je imao 16 poena, a Džok Lendejl 14 uz sedam skokova. Nikola Janković je imao 12, a Markus Pejdž osam poena.
Partizan je na kraju šutirao za tri 11/34, što i nije toliko loše s obzirom da je na poluvremenu njihov šut bio 2/16.
Crno-beli su porazom prekinuli seriju od tri uzastopne pobede i došlo do skora od 1-2 u drugoj fazi Evrokupa, dok su “kneževi” na 2-1 posle tri odigrana meča. U narednom kolu sastaju se upravo ove dve ekipe, 22. januara u Francuskoj.