Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / Peruničić vodi šest debitanata na SP: Nema nepobedivih

Peruničić vodi šest debitanata na SP: Nema nepobedivih

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić objavio je spisak 17 igrača za Svetsko prvenstvo u Danskoj i Nemačkoj.
Na spisku su: golmani Svetislav Verkić (Vojvodina), Vladimir Cupara (Kilce) i Dejan Milosavljev (Vardar), bekovi Miljan Pušica (Minden), Miloš Orbović (Temišvar), Stefan Vujić (Steaua), Ivan Mošić (Ademar Leon), Lazar Kukić (Logrono), Nemanja Zelenović (Gepingen), Draško Nenadić (Celje) i Nemanja Obradović (Visla), krila Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Rajn Nekar Leven), Nemanja Ilić (Tuluz) i Vanja Ilić (Logrono) i pivoti Zoran Nikolić (Konstanca) i Mijajlo Marsenić (Fuhse Berlin).
Srbija se nalazi u grupi sa Rusijom, Francuskom, Brazilom, Južnom Korejom i Nemačkom.
Tri najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (Top 12), dok će ostali igrati u Prezident Kupu od 13. do 24. mesta.
“Momci su svesni da predstavljaju svoju zemlju. Šta god da se desi, moraju da je predstavljaju na najbolji mogući način. Nema pognute glave šta god da se desi”, rekao je Peruničić i obrazložio sastav sa šest debitanata:
“To ne gledam kao na alibi. Ti momci moraju da pokažu zbog čega su tu. Ovo im je šansa da predstavljaju svoj grb i zemlju.”
Selektor je potom prokomentarisao grupe i favorite…
“Tu su Nemci i Danci kao domaćini. Videćemo reakciju Francuza bez lidera Nikole Karabatića, ali to je sjajna reprezentacija. Iznenađenja su moguća. Rukomet se proširio, nema nepobedivih.”
Srbija će prvu utakmicu odigrati protiv Rusije, u petak od 18 časova.