Home / Sve vijesti / Politika / Poslanici o Toniju Bleru, Draganu Djilasu, Rasimu Ljajiću …

Poslanici o Toniju Bleru, Draganu Djilasu, Rasimu Ljajiću …

Poslanici u Skupštini Srbije danas su najviše pitanja postavili o angažovanju firme bivšeg britanskog premijera Tonija Blera za savetovanje Vlade i predsednika Srbije, o potpredsedniku Vlade Rasimu Ljajiću i o jednom od lidera Saveza za Srbiju Draganu Djilasu.
Djordje Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija, pitao je premijerku Srbije Anu Brnabić o angažovanju konsultantske kuće bivšeg britanskog premijera iz vremena bombardovanja SR Jugoslavije Tonija Blera.
On je kazao da je Blerov Institut za globalne promene dao oglas da traži dva savetnika u Beogradu radi angažovanja sa Vladom i predsednikom Srbije, te tražio odgovor “kome je palo na pamet da angažuje čoveka koji je Srbiji naneo zlo”.
On je pitao i da li je tačno da Ujedinjeni arapski emirati plaćaju Blera za savetovanje Vlade Srbije i koja je priroda tog angažmana.
Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković potom je pitao koja je vlast oslobodila “šiptarske teroriste” posle 2000. godine i da li je to opcija koju podržava Vukadinović.
On je potom govorio o napadu na aktivistkinju SNS iz Lučana, navodeći da je napad bio motivisan politički i tražio od MUP-a da nadje počinioce i nalagodavce.
Tokom postavljanja pitanja došlo je ponovo do verbalnog okršaja radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića Socijaldemokratske partije Srbije.
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pitao je ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića kada će se izajasniti o potrpedsedniku Vlade Rasimu Ljajiću i “da li je moguće da nije dovoljno što su poslanici SRS utvrdili da se bavi trgovinom narkotika, kriminalom i švercom u Novom Pazaru i da je razgovarao o potencijalnoj likvidacija Vojislav Šešelja u britanskoj ambasadi”.