Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Potpisivanje ugovora u sklopu projekta ‘Izgradnja poduzetničkih zona u FBiH’

Potpisivanje ugovora u sklopu projekta ‘Izgradnja poduzetničkih zona u FBiH’

MOSTAR,  Ugovori o dodjeli grant poticajnih sredstava u sklopu projekta “Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine” za 2018. godinu biće potpisani u utorak, 11. decembra, u zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru, s početkom u 12 sati, saopštilo je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

Ugovori će se potpisati između Federalnog ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i sedam jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH (opštine Visoko, Vitez, Maglaj, Gračanica i Posušje i gradovi Zenica i Livno) u ukupnoj vrijednosti od 1.515.364,22 maraka.

Cilj je projekta poticanje izgradnje nove i unapređenje postojeće infrastrukture u okviru poduzetničkih zona u Federaciji BiH, kao preduslova za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou u Federaciji BiH.

Ulaganja u infrastrukturu imaju za cilj poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti postojećih poduzetničkih zona na lokalnoj/regionalnoj razini.

Izjave za medije planirane su nakon potpisivanja ugovora u 12,30 sati, navodi se u saopštenju. Fena

Izvor