Home / Sve vijesti / Magazin / Premijer Tonge neudate članice vlade “lepo zamolio” da se udaju

Premijer Tonge neudate članice vlade “lepo zamolio” da se udaju

Premijer Tonge Akilisi Pohiva pozvao je sve neudate visokopozicionirane zaposlene u vladi da u 2019. pronađu supruga i da im to bude prioritet, izvestili su lokalni mediji.
Pohiva je poziv izneo na redovnom sastanku koji je završio uobičajenom molitvom za uspešan radni početak nove godine, ali i direktnim pozivom na pronalazak partnera svojim saradnicama, preneo je radio Novi Zeland.
“Moram vam kazati da sam primetio da u kancelariji premijera i u ministarstvu spoljnih poslova na visokim položajima imamo puno visokoobrazovanih, ali neudatih žena. Lepo vas molim da vam u 2019. godini prioritet bude pronalaženje supruga”, piše lokalni list Matangi Tonga.
Pohiva je poznat kao vrlo otvoren predsednik.
U avgustu je pozvao lidere ostalih pacifičkih zemalja da, kao primer građanima, učestvuju u godišnjoj dijeti, odnosno u takmičenju u mršavljenju, a zamisao je izneo na Forumu pacifičkih ostrva.
“Nije reč o tome ko će izgubiti najviše kilograma, već o tome da se morate hraniti zdravije, smršati i u tome ustrajati. Kada lideri usvoje takav način razmišljanja, na uspešniji će način na iste stvari naviknuti svoje građane i od toga treba početi”, kazao je tada premijer Pohiva.
Tonga je mala polinezijska kraljevina s više od 170 ostrva u Južnom Pacifiku. Populaciju čini nešto više od 100.000 stanovnik.