Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / Rukometašice Francuske šampionke Evrope

Rukometašice Francuske šampionke Evrope

Ženska rukometna reprezentacija Francuske osvojila je večeras titulu evropskog šampiona, pošto je u finalu turnira u Parizu pobedila Rusiju sa 24:21 (13:12).
Duel je očekivano bio veoma izjednačen, a domaće igračice su uspevale da na odmor odu sa minimalnim vođstvom, da bi se početkom nastavka odlepile na plus 3.
Francuska je uspela da zadrži tri gola prednosti do samog finiša, bez obzira što im je jedna od najiskusnijih igračica Alison Pino isključena u 36. minutu meča.
Najefikasnija kod pobednica bila je Aleksandra Lakraber sa šest pogodaka, dva više od Estel Nze Minko. Kod Rusije se istakla Ana Vjahireva sa sedam golova, a pet je dodala Darja Dmitrijeva.
“Zbornaja” je u nekoliko navrata bila blizu da se rezultatski vrati, ali nije uspela i samo su ponovile najbolji učinak na evropskim prvenstvima.
S druge strane, Francuskinje su prvi put u istoriji došle do zlata na EP i nasledile dvostruke prvakinje iz Norveške, a ujedno i objedinile dva najveća trofeja jer su prošle godine bile najbolje na Svetskom prvenstvu.
Osvajanjem Evropskog prvenstva Francuska je izborila plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.
U utakmici za bronzanu medalju, ranije danas, Holandija je pobedila Rumuniju sa 24:20.