Home / Sve vijesti / Magazin / Sud odbacio tužbu glumice Ešli Džad protiv Vajnstina

Sud odbacio tužbu glumice Ešli Džad protiv Vajnstina

Sud u Los Anđelesu odbacio je tužbu glumice Ešli Džad protiv filmskog producenta Harvija Vajnstina za seksualno uznemiravanje, ali je saopštio da se postupak tužbe za klevetu može nastaviti.
Džad je optužila Vajnstina za klevetu 1998. nakon što je godinu dana ranije odbila seksualne usluge koje joj je producent nudio.
Optužbom iz aprila 2018. pod nazivom “Dvostruka opasnost”, glumica je teretila Vajnstina za blaćenje njenog ugleda jer je reditelja Pitera Džeksona nagovarao da je ne angažuje za ulogu u svom blokbasteru “Gospodar prstenova”.
Džad je jedna od prvih žena koja je u oktobru 2017. javno optužila Vajnstina za seksualno uznemiravanje.
Sudija Filip Guteres objasnio je da se veza glumice Džad s filmskim producentom ne može uključiti pod tužbu prema zakonu države Kalifornije, niti prema 2019. amandmanu.
“Rekli smo još od početka da je ova tužba neopravdana i drago nam je da je to tako video i sud. Verujemo da ćemo pobediti i da će Džad odbaciti optužbe”, rekla je Filis Kuperstin, Vajnstinova advokatica.
Glumičin advokat Teodor Džej Butro Mlađi, rekao je da ova odluka neće srušiti njenu tužbu.
Vajnstin je pozvan na sud u maju u Njujorku zbog pet optužbi, među kojima je i silovanje.
Osramoćenog holivudskog producenta poznatog po nizu nagrađivanih filmova optužilo je više od 70 žena za seksualne prijestupe. On je odbacio optužbe tvrdeći da je svaki seksualni odnos bio ostvaren uz pristanak.