Home / Društvo / Ted Po pisao Trampu: Posetite Srbiju

Ted Po pisao Trampu: Posetite Srbiju

Kopredsedavajući Srpskom kokusu u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po, uputio je pismo predsedniku SAD Donaldu Trampu.
Po u pismu ističe da bi Tramp trebalo da poseti Srbiju, koja, kako naglašava, kao regionalni lider, može da obezbedi trajni mir i prosperitet izgradnjom bližih veza sa transatlantskom zajednicom.
“Srbija zaslužuje našu podršku. U proteklim godinama, Srbija je radila, rame uz rame, sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv međunarodnog terorizma, a igrala je i važnu ulogu u zaustavljanju protoka ID stranih boraca. Smatram da bi trebalo da priznamo doprinos koji je Srbija dala miru i bezbednosti kroz veće angažovanje Sjedinjenih Država, uključujući i izrazito simboličnu posetu aktuelnog američkog predsednika”, naveo je u pismu Po, koji je nedavno boravio u Srbiji.
Zvanična predsednička poseta, ističe američki kongresmen, u velikoj meri bi unapredila bilateralne odnose, čvrsto utemeljila mesto Srbije u zapadnom društvu i podstakla dodatnu američko-srpsku saradnju.
“Sa poštovanjem Vas molim da ozbiljno razmotrite takvu posetu od suštinskog značaja i da Vaša Administracija pokuša da produbi veze između Vašingtona i Beograda“, navodi se u pismu američkog kongresmena Teda Poa upućenog predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu.