Home / Sve vijesti / Politika / Tramp: Nikada nisam radio za Rusiju, ne dugujem ništa Putinu

Tramp: Nikada nisam radio za Rusiju, ne dugujem ništa Putinu

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je medijske navode da je na neki način dužan ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i da je sakrio izveštaje o njihovim razgovorima u četiri oka.
Na pitanje novinara Fox news da li radi i da li je ikada radio za Rusiju, Tramp je odgovorio da je to najuvredljivije pitanje koje mu je ikada postavljeno.
“Ako pitate ljude u Rusiji, reći će vam da sam ja najoštriji prema prema njihovoj zemlji, verovatno najoštriji od svih naših predsednika, a svakako oštriji od poslednja tri ili četiri. Niko nikada nije bio tako oštar”, rekao je Tramp, prenosi AP.
Pitanje je usledilo nakon što je Njujork Tajms objavio da je FBI, posle odluke predsednika da smeni direktora te službe Džejmsa Komija, vodio istragu o tome da li je Tramp radio za Rusiju ili bio pod uticajem Moskve.
Tramp je negirao i tvrdnju Vašington posta da se trudio da sakrije detalje svih razgovora sa Putinom u protekle dve godine.
Vašington post je objavio da je Tramp svom prevodiocu oduzeo beleške i da mu je naložio da o sadržaju razgovora ne priča sa ostalim članovima administracije.
Tramp i Putin su u Helsinkiju razgovarali dva sata iza zatvorenih vrata, samo u prisustvu prevodilaca. Sadržaj razgovora nikada nije objavljen, ali je Tramp rekao da nema šta da krije i da bi mogao da objavi transkript sa tog sastanka.
Najteže optužbe na račun predsednika SAD izneo je demokratski senator iz Virdžinije Mark Vorner, najviše rangirani demokrata u Odboru za obaveštajna pitanja, koji je rekao za CNN da je Tramp skoro prekopirao Putinovu politiku i naveo da većinu sankcija Rusiji nije uvela Bela kuća, nego Kongres.
“Realna je pretpostavka da je Tramp ruski agent”, rekao je Vorner, preneo je Glas Amerike.