Home / Društvo / U Crnoj Gori paljena “dva” badnjaka

U Crnoj Gori paljena “dva” badnjaka

U Crnoj Gori su i uoči ovogodišnjeg Božića paljena dva badnjaka – kanonski nepriznate Cnogorske pravoslavne crkve (CPC) i Mitropolije crnogorsko-primorske, javljaju crnogorski mediji.
Vernici Mitropolije crnogorsko – primorske (MCP) tradicionalno su nalagali badnjake ispred Cetinjskog manastira, a osveštao ih je mitropolit Amfilohije, prenosi RTCG.
Mitropolit Amfilohije poručio je da je to sveto mesto “vekovima svedočanstvo bogoljublja i bratoljublja”, i da će “tako biti do kraja sveta i veka”.
“Blagoslov svima vama celom našem kraljevskom gradu Cetinju, svim Cetinjanima, svim Crnogorcima, celom našem narodu, svim zemaljskim narodima, blagoslov i ta božanska ljubav da se izlije u svako ljudsko srce”, rekao je Amfilohije.
Mitropolit crnogorsko-primorski rekao je da su “Crkvi Božjoj prizvani svi” i poručio da “crkva ne deli narode”.
Vernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) badnjake su danas, kako prenosi RTCG, naložili ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju, a mitropolit Mihailo čestitao je predstojeći Božić, poručujući vernicima da bez CPC nema ni države Crne Gore.
“Zajedno da slavimo u našoj svetoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Neka živi večno Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva bez koje nema države Crne Gore”, rekao je mitropolit Mihailo.