Home / Sve vijesti / Magazin / U Prokuplju je bila vaspitačica, u SAD postala heroj

U Prokuplju je bila vaspitačica, u SAD postala heroj

Irena Ivić je u Prokuplju radila kao vaspitačica, ali je životni put odveo u SAD, čiju javnost je osvojila herojskim spasavanjem deteta.
Umesto poslom za koji se školovala, poput mnogobrojnih ljudi iz Topličkog kraja, morala je da traži sreću van granica Srbije i u Milvokiju radi kao vozač autobusa.
U tom gradu je krajem prošle godine učinila herojsko delo – zaustavila je vozilo, uvidevši da bosonogo dete hoda ulicom na temperaturi od -8 stepeni i spasla ga.
“Ni o čemu drugom nisam razmišljama, samo kako da ga stignem i uhvatim. Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je kada se ugrejalo zaspalo je na mojim grudima“, navodi Irena, prenosi prokupljenadlanu.rs.
Ona je sa detetom u krilu sačekala policajce i spasioce koji su ga preuzeli.
“Svako bi tako postupio. I ja sam majka i uvek me potresu ovakve situacije. To je prirodna emocija koja ne može da se sakrije“, navela je Irena.
Kako navodi prokupački portal, njen put do Amerike je splet okolnosti i borbe da se istraje i preživi.
“U Prokuplju je radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život. Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji! Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa“, navodi njen brat Dejan Drobnjak.