Home / Društvo / U subotu “Novogodišnji Ukus Fest” – najljepši ukusi regiona na jednom mjestu!

U subotu “Novogodišnji Ukus Fest” – najljepši ukusi regiona na jednom mjestu!

„Novogodišnji Ukus Fest“ festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 15. decembra 2018. godine u Kombank Dvorani, ulaz sa Trga Nikole Pašića u Beogradu.

Na manifestaciji će biti predstavljeno preko 1000 proizvoda izlagača iz cijele Srbije i regiona.

Posjetioci specijalnog izdanja „Novogodišnjeg Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Po starom i dobrom običaju naše prave trpeze, slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih sušenih kobasica, slasnih i krckavih čvaraka, a sve to uz čašu srpskog piva! Sve ovo će zagolicati nepca uz magiju zalogaja i slatka uživanja festivala mogu da počnu! Neodoljivi domaći kolači i nadaleko čuveni tradicionalni džemovi kao i najnoviji od kajsije sa vanilom i vitaminom C biće u dodiru ca čarobnim aromama koje nudi specijalno izdanje „Novogodišnjeg Ukus Fest-a“.

Naš narod često kaže da je nekome upala kašika u med, ali ne bilo koji.. Prvi put posjetioci će imati priliku da okuse i da nabave med ni manje ni više nego sa zlatom! Saznajte kako se pripremiti za praznične večeri uz prirodnu kozmetiku koja se pravi od prepeličijih jaja! Na šarenoj paleti su i proizvodi od maline sa nevjerovatnim kombinacijama i ukusima čokolade, vanile, cimeta, kao i čuveni liker sa aromama iz prirode.

Pravi hit će biti tvrdi sir sa ljekovitim biljem, kao i neprevaziđeni lisnati sir sa najnovijim aromama koji se prosto topi u ustima! Na specijalnom izdanju festivala „Novogodišnji Ukus Fest“ sve posjetioce očekuju brojna iznenađenja.

Deda Mraz dolazi prije svih kod na “Novogodišnji Ukus Fest”! Dobra vila sa nama je bila, dok je poklone spremila! Organizatori su pripremili nezaboravan program sa mnogo smijeha i zabave za mališane, ali i za sve ostale!

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom, ljuti začini koji svim jelima daju poseban „šarmantan šmek“. Prisutni će među prvima probati namaz i preliv od aronije, tek da razblaže ljuto. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

„Novogodišni Ukus Fest – specijalno izdanje“ podržali su Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Sekretarijat za privredu Grada Beograda i Privredna komora Srbije. Specijalni gosti festivala biće diplomatski predstavnici zemalja koji imaju nove agrarne programe kao i ugledni privrednici iz regiona.

Uz specijalno izdanje Fest-a BESPLATAN ULAZ!

Posjetioci će imati jedinstvenu priliku da potpuno uživaju i nabave svoju omiljenu namirnicu, ali i da u degustacijama na svim štandovima i punktovima izlagača probaju najljepše ukuse u Srbiji i regionu.

„Novogodišnji Ukus Fest – specijalno izdanje“ u Kombank Dvorani na Trgu Nikole Pašića biće otvoren u subotu 15. decembra od 09.00 do 19.00 časova.

Boro Dukić/ASinfo.info