Home / Društvo / У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ ОЦИ

У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ ОЦИ

Foto Haber.ba

Човјек се са посла вратио касно, уморан и нервозан. Његов петогодишњи син га је чекао на вратима, спреман да га нешто пита.

СИН: “Тата,могу ли нешто да те питам?”
ОТАЦ: “Да наравно, реци шта је?”
СИН: “Тата, колико зарађујеш на сат?”
ОТАЦ: “То се тебе не тиче. Зашто ме то питаш?”
СИН: “Само сам желио да знам. Молим те, реци ми.”
ОТАЦ: “Ако већ мораш да знаш, зарађујем 5КМ на сат.”
СИН: “Тата, молим те, можеш ли да ми позајмиш 6КМ.”

Ово је разбјеснело оца. “Ако је једини разлог што ме питаш да ти позајмим 6КМ, тај да можеш себи да купиш некакву играчку или сличну бесмислицу, окрени се и иди у собу и размисли зашто си тако себичан. Ја не радим сваки дан за такве дјечије идиотарије.”

Дјечак је тихо отишао у собу и затворио врата. Човек је сјео и постао још љући због дјечаковог питања. Како се усуђује да пита таква питања, само да би добио новац… Након неких сат времена мало се смирио па размислио: Можда му је нешто стварно требало за тих 6КМ. Стварно не пита често за новац. Човек је отишао у његову собу и отварајући врата упита ” Сине, јеси ли заспао?”
СИН: ” Не тата, будан сам.”
ОТАЦ: ” Размишљао сам, можда сам био престрог према теби малоприје. Имао сам тежак дан, и искалио сам се на теби. Ево ти 6КМ које си тражио.”

Дјечак се усправио, смјешећи се. “Ох, хвала ти, тата.” повикао је и извадио је из своје касице нешто новца. Када је отац видјео да он већ има новац, опет је почео да се љути, док је дјечак бројао новац.

ОТАЦ: ” Зашто си тражио новац, када га већ имаш?”
СИН: ” Зато што нисам имао довољно, а сада имам. Тата, сада имам 10КМ. Могу ли купити два сата твога времена? Молим те, дођи кући сутра раније. Желим да вечерам са тобом.”
Oтац је био сломљен. Загрлио је сина и молио га за опроштај.

ОВО ЈЕ САМО КРАТАК ПОДСЈЕТНИК ЗА СВЕ ВАС КОЈИ НАПОРНО РАДИТЕ.

НЕ СМИЈЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА ВРИЈЕМЕ ПРОЛАЗИ МИМО НАС, А ДА НЕ ПРОВЕДЕМО НЕКО ВРИЈЕМЕ СА ЉУДИМА КОЈИ НАМ ПУНО ЗНАЧЕ, КОЈИ СУ БЛИСКИ НАШЕМ СРЦУ.

Приредио: Слободан Новаковић