Home / Sve vijesti / Politika / ВАНРЕДНА КЗН САВЕЗА ЗА СРБИЈУ У ГУЧИ

ВАНРЕДНА КЗН САВЕЗА ЗА СРБИЈУ У ГУЧИ

На ванредној КЗН у Лучанима, поводом хапшења 5 активиста Савеза за Србију чланови Председништва истакли су да је то потврда да у Србији нема нормалних и поштених избора и истакли да ће управо због таквих ствари протестне шетње у Београду бити све масовније.

„Док не буду испуњени сви они изборни услови око којих се цела опозиција у петак сложила у Србији више неће бити избора ни на једном нивоу.

Иако су режимски медији писали да планирамо да разбијамо гласачке кутије, то се неће десити. Ми се управо боримо против насиља и за регуларан изборан процес. Ми се нисмо уплашили ни батинаша ни хапшења. Преко 100 храбрих људи који су прихватили да буду чувари кутија контролисаће до краја и истераћемо на чистац све што су радили – од паралелних спискова, фотографисања гласачких листића, гашења лампи, претњи и других нерегуларности.

Понављамо у оваквим условима избора више не може бити. Одлука Председништва Савеза за Србију је да се настави борба за фер изборне услове и да се настави подршка протестима који се настављају ову суботу у Београду.“ – речено је на ванредној конференцији.

Прес служба – Савеза за Србију