Home / Sve vijesti / Sport / Vilander: Novak je favorit, ali koliko je on uopšte spreman?

Vilander: Novak je favorit, ali koliko je on uopšte spreman?

Trostruki šampion Australijan opena Mats Vilander pričao je o šansama Novaka Đokovića za osvajanje sedme titule na Grend slemu u Melburnu.
Novak je poražen u poslednja dva finala, u Parizu i Londonu, a nedavno je izgubio i od Španca Roberta Bautiste Aguta u polufinalu Dohe.
Vilander ističe da ti porazi ne bi smeli da utiču na Đokovića.
“Da sam Đoković ne bih se mnogo brinuo oko poraza u Londonu i Parizu. Oni nemaju veze sa ovim turnirom, ovde se igra na pet setova i on je ovde bio šampion šest puta”, istakao je Vilander za “Eurosport”.
Vilander kaže da se Đoković nalazi u situaciji u kojoj nije bio često u svojoj karijeri, ali da je i dalje favorit za osvajanje AO.
“On se nalazi u novoj situaciji u kojoj gubi finala, a izgubio je i od Bautiste Aguta. Koliko je on ustvari uopšte spreman? Da li se u tom meču radilo o tome da nije odigrao punom snagom? Ipak, on je favorit jer je osvojio Vimbldon i US open”, kaže Vilander.
Vilander se osvrnuo i na najveće protivnike Đokovića za osvajanje titule u Melburnu.
“Ako Federer ne bude imao previše fizički naporne duele u prve četiri runde, rekao bih da će biti opasan koliko je bio i prethodnih godina. Što se Nadal tiče, ako on bude spreman, verujem da će ovaj turnir biti stvarno neverovatan. Ta trojica se i dalje drže, a mladi teniseri su u velikom usponu”, zaključio je Vilander.