Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / “Zvezdaši, izvinite, nemojte nikada biti kao mi”

“Zvezdaši, izvinite, nemojte nikada biti kao mi”

Poznati hrvatski novinar Neven Cvijanović osudio je napad splitskih huligana na vaterpoliste Crvene zvezde.
Cvijanović je u svojoj kolumni za Sport Klub pričao o svemu što se desilo sutobnjeg popodneva u Splitu, kada su huligani iz tog grada napali Zvezdine vaterpoliste, neposredno pred ligaški duel sa Mornarom iz tog grada.
“Upravo sam stigao iz Londona s utakmice Fulam – Mančester junajted, a putem sam na netu ‘listao’ novine. Bolje da nisam jer sam podeo skroz-naskroz”, počeo je Cvijanović. Hrvatski novinar je, jako emotivno, prepričao svoj doživljaj skandala i već u samom naslovu kolumne videla se njegova poenta – “Zvezdaši, izvinite, nemojte nikad biti kao mi!”. “Moram nešto o ovome reći, pa kud puklo da puklo, kome se sviđalo ili ne sviđalo. Pre svega, jako me je sramota. Kao da sam ja bio taj moron koji je udario te momke na splitskoj rivi, kao da je moja ruka poterala tog jadnog mladića u more i kao da sam ja lično taj kreten koji je vikao ‘četnik'”. On napominje da je bitno shvatiti ovaj incident “nije izolovan slučaj u jednom prilično uređenom društvu”. “Je li zaista istina da država i društvo sa ovim nemaju nikakve veze. Ajmo jednom da pogledamo sami sebe u lice i kažemo istinu… Pa nije baš tako”, napisao je Cvijanović i nastavio: “Na žalost, tako je kako je i ništa se, barem u bližoj budućnosti, neće promeniti. Barem dok još nekoliko generacija ne odraste, ako se i onda nešto promeni. Pesimista sam, baš sam jno nezadovoljan i nesrećan zbog činjenice da se ništa nije promenilo i da se verovatno ništa neće promeniti”.
Cvijanović se, na kraju, izvinio vaterpolistima Zvezde.
“Na kraju, dragi sportisti, vaterpolisti Crvene zvezde, ako vam to nešto znači, ja vam se izvinjavam. Oprostite na našem negostoprimstvu, oprostite na našoj neukosti i uskogrudnosti. Molim vas, nemojte se vi prema nama poneti ovako kao što smo mi prema vama”, poručio je poznati hrvatski sportski novinar i komentator.